Tijå – Framnäs Folk- och världsmusikprofil

”Glatt överraskad blir jag dock av gruppen Tijå som därefter kliver på scenen. Det är ett gäng från Framnäs folkhögskolas folk-och världsmusikprofil. Otroligt samspelta unga musiker.

Likt ett jazzband lyssnar de in varandra så att det blir ett härligt gung. Låtarna är mestadels svenska folkvisor och sångerskan Maja framför dem så fjäderlätt och naturligt. Att de förutom typiska folkmusikinstrument även har en harpa i sättningen ger en skön ljudbild.”
/ NSD

”Gruppen Tijå bestod av fem elever från Framnäs Världsmusiklinje och det blev en fräsch och musikaliskt driven upplevelse. Mandolin, dragspel, harpa, fiol, blockflöjt, trummor och sång levererade två irländska visor. Musiken var driven och svänget betydligt. Kändes som en av kvällen höjdpunkter och klockan var inte ens sju när Tijå avslutade sin del av konserten under publikens bifall.”
/ Norrbottens-Kuriren

Medverkande:
Johanna Bergman – blockflöjt, härjedalspipa
Frida Böling – harpa, kavalflöjt
Maja Kamne – sång, fiol
Jonathan Sandgren – dragspel, mandolin
Simon Sidén – gitarr
Alla sjunger dessutom då och då.


Eleverna på Framnäs Folk- och världsmusikprofil lär sig all möjlig folklig musik från hela världen och uppträder på scener på många ställen under studietiden. Här skapas musik och arrangemang som sällan hörs i radio och tv men som är desto roligare och spelglädjen brukar alltid vara på topp.


Plats: Hotell Mittlandia
Kl: 20.00