Jeanette Larsson

Högt i tak – men var har vi golvet?

Torsdag 24 maj kl 19:30
Ånge kyrka (direkt efter Regnbågsmässan)

Föreläsningen ”Högt i tak – men var har vi golvet?” handlar främst om erfarenheter av att vara kvinna och gay i en starkt manlig hierarkisk organisation. Med hjälp av mycket humor och värme tar Jeanette upp flera av de händelser som engagerat henne, det hon har reagerat emot och de utmärkelser hon fått för sina insatser. Föreläsningen innehåller exempel på fördomar hon mött som skulle kunna inträffa i vilken organisation som helst. Vidare ingår polisorganisationens och medias reaktioner samt hur man valt att hantera olika situationer.

”Högt i tak – men var har vi golvet?” innehåller en hel del HBTQ- och mångfaldskunskap. Den är en inspirationsföreläsning som med humor hjälper dig att arbeta med värdegrunden i praktiken, se möjligheter i mångfalden och som uppmuntrar åhörarna till medmänsklighet och civilkurage, eftertanke och reflexion.

Kanske minns du att polisen använde rasistiska namn i sitt utbildningsmaterial; ”Neger Niggersson” och ”Oskar Neger”? Kanske minns du att två höga chefer skrattade åt en transpersons självmord? Kanske minns du höga polischefer i Skåne som misstänktes för sexuella övergrepp mot kollegor och medarbetare? I alla de fallen har Jeanette, som värdegrundsansvarig, reagerat och agerat och därmed också fått känna av att hamna i blåsväder samtidigt som hon fått priser i civilkurage. Det blev till sist en ohållbar sits.

Föreläsningen kommer att förändra arbetsklimatet hos er, skapa värme, omtanke och öppna upp för diskussioner ni troligtvis tidigare saknat. Jeanette får ofta höra att föreläsningen är varm, engagerande, att den både rör, berör och upprör.

Föreläsningen är sponsrad av AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals Albyfabrikerna.